Söndagar!

Jag vet inte varför jag är lite antisöndagsmänniska, men det är något visst med dessa dagar!
Återigen rastlös, alla käkar morsdagsmiddagar i varenda litet skjul runt om i norden medans jag gick händelserna i förväg och avklarade morsdag-middagen redan igår.

en sak är säker och det är den att jag tänker med all bestämdhet försöka inta sängläge i vettig tid inatt så gör mig den tjänsten kära medborgare, försök inte få med mig på några äventyr inatt, snälla!

Flying pancakes are gone.

Jag är mäktigt besviken på mig och mina pannkakskunskaper, för några år sen kunde jag svänga en pannkaka som Tom Cruise svängde sitt flygplan i top gun!
Men precis som Tom Cruise sjunger där i baren i samma film, you´ve lost that lovely feeling, precis den känslan för att kasta pannkakor har jag tappat!.
Det är surt, istället fick jag nöja mig med att äta halvbrända och ganska smaklösa pannkakor!
NU kommer en viss fröken från norrland att påpeka för mig att det är inte så smart att gå ut i bloggen att jag inte är så bra på laga pannkakor för de flesta kvinnor uppskattar män med mvg i pannkakskunskap.
Men Fröken Norrland, jag måste vara ärlig mot mina framtida dejter.

Hemligheter

Det är egentligen ingen hemlighet att jag är en man som är fruktansvärt svag för musik, särskilt vissa lyriker, poeter och bara allmänt bra personer på sin sak.
Men det finns inte sådär värst jättemånga låtar som får mig att luta mig tillbaka och blunda i ett totalt mörker och bara låta musiken finnas.. Det är såna låtar som upplevs, inte såna man lyssnar på!  När en låt ger mig gåshud och en känsla som får mig att tappa både tid och rum.
Några av låtarna som jag håller högst här i världen är även någonstans mellan 8 och 10 minuter långa, det är något speciellt med långa låtar.
3 helt underbara mastodont låtar som får min själ att gå i gungning är:

  1. Bruce Springsteen - Drive All night
  2. Guns and Roses - November RAin
  3. Ulf lundell - Isabella

Det är så här en söndag ska avnjutas

Snart har även denna transportsträcka från söndag till måndag kommit till sitt slut, och den kommer avslutas med pompa och ståt! Milkshake och en film på det i soffan.
Hela denna söndagen började med att jag vaknade och kände mig allmänt helt förstörd och bakfull, men det vore knepigt om jag vore bakfull med tanke på att jag inte har druckit alkohol på en månad nästan.
Så från ett horisontalt läge till ett annat, från sängen till soffan!

Jag kände mig så där lite lagom nostalgisk där framför tv-apparaten så jag slängde igång lite gammal hederlig tecknad film, allt för få lite inspiration men inspirationen som träffade mig va ganska föga ointressant då jag slocknade på nästan momangen.
Där i all min frånvarohet så piper det till i min underbart vackra och icke så hitech lånetelefon (andra telefonen kollapsade) och mellan några sms som jag inte tror kom fram, så det finns säkert någon människa i detta avlånga land som väntar på ett sms från mig som inte kommer dyka upp, det har blivit kapat på vägen är jag rädd för.
Helt plötsligt ringer telefonen och man kunde nästan tro det va panik i andra änden, det va någon sorts panik men det va bara lite pizzapanik! Söndagspizzan skulle förtäras, Babteasern ringde och behöver sin dos av söndagspizza, så varför inte tänkte jag!
Så i gemensamt följe drog vi bort till Jihad Pizza Master och beställde lite pizzor, det går knappt ringa gamle jihad för antingen är han dålig på språket eller så vet han inte skillnad på bearnaisesås och tomat.

Lite coca cola på pizzan och rätt som det va bar det iväg fortare än kvickt in till den där obligatoriska tvåvarvsturen runt växjösjön på inlines! Utan att överdriva var det både sjukt segt och åka inlines idag, pinsamt av den enkla anledningen att jag inte va propert klädd för en tur runt sjön utan hade en sliten gammal tshirt där det står namnet på min barndomsby på och mitt ljuvliga namn på ryggen.
Det kändes lite som här kommer micke så akta er för h-vete.
För tredje gången denna veckan så stod jag i en affär och skulle köpa bröd, för 3:e gången denna veckan så kommer jag även ihåg att ta med mig brödet till kassan men lik förbannad så glömde jag att jag köpa batterier fastän jag hade gjort en sån där ramsa på alla saker jag skulle köpa! Men ICKE, det fungerade inte sådär värst jättebra för min del.
Det blev bröd men inga batterier och jag vet inte vart ifrån den där chokladkakan som jag har lovat mig själv att inte äta upp kom från.

NÄr jag började skriva det här inlägget så täntke jag att det skulle bli ett långt härligt sådant, men av någon anledning så rann även denna tiden ut i sanden å jag har lite brådis.







Oh bloody sunday

Det är ju ingen hemlighet längre att jag varken orkar eller  tänker lägga ner någon större energi på att hitta en dejt!
Det är egentligen så mycket enklare om att världen kommer på själva att dem vill dejta micke andersson än att jag tvingar dem!
Återigen är det söndag, den där dagen då det kryper av rastlöshet under skinnet på mig, det är även en sån där dag man inte orkar ta för sig något speciellt utan egentligen är söndagen en färdsträcka med ilfart mot måndagen.

Sitter och funderar ut lite vad jag ska göra i sommar, planerna är många, men hur jag skall utföra det är inte alls lika många!
En rejäl roadtrip hoppas jag att det blir, något som gör att man just kommer ihåg år 2009, jag tror inte jag har missat en endaste gång på 2000-talet att göra en grym roadtrip på sommaren, så varför skulle detta året vara ett undantag?


Ibland får man tänka till

Här har ni gamla tråkiga micke, han som inte tycker att allt i livet är att dricka sig redlös och ta hem någon personifierad könssjukdom till sängen.
Att folk i min omgivning sysslar med denna tävling som är fylld med ångest och walk of shame stör egentligen inte mig det minsta, det är upp till var och en.
Däremot finns det en sak som är lika irriterande som en pinne i ögat,  mitt humör kan spricka upp i atomer då folk föraktar mig och ser mig som mer eller mindre totalt ointressant som person bara för jag inte tycker det är vettigt att supa sig till bristningsgränsen en lördagkväll.

Innan folk dömer ut mig totalt så kan jag även skriva att jag tycker det är skönt att ta långa promenader i mörkret med lugnande musik i öronen, jag tycker om att låte en kulspetspenna skapa konst på ett vitt a4-papper och jag det händer även att jag sitter och skriver lite musik på natten.
Jag försöker klara mig själv utan vara beroenda av massa andra människor.

Så döm ut mina intressen, samtidigt dömer du ut mig som person.

Guitarhero

Ikväll tog jag fram min gitarr, inte den i plast som fått alla finniga snorungar att tro att dom är gitarrhjältar!
Nej, utan den där gitarren med 6 strängar som är gjord i trä och låter på riktigt utan att man kopplat den till ett playstation.
Utan att låta allt för gammal, men tänk om vareviga lilla unga som suttit timme efter timme med detta bereonde-framkallande spel hade ägnat sig åt att lära sig spela gitarr på riktigt så hade vi haft ytterligare en drös med härliga gitarister där ute.

Men hur som helst så sitter man med sin sexsträngade skönhet i knät och låter sitt inre jag få sig en rejäl törn i och med min katastrofala taktkänsla.
Men ibland när ljudet skälver genom rummet och rösten klingar i någorlunda takt med gitarrens rytm så kan jag få för mig att det där låter riktigt bra.

Jag har en utmaning med en kompis att vi ska spela Green Days gamla guldklimp Good Riddance (Time of your life) och Det ska bli spännande då jag inte är så mycket för att sjunga och spela då jag är nykter!

Den enda anledningen att jag försökte lära mig spela gitarr från början va för att jag ville bevisa för farsgubben att jag ska nog fan lära mig spela gitarr i våran tondöva familj och att det hade varit kul att ta med sig gitarren ut på äventyr och spela låtar på nätterna kring en lägereld!



är mitt sockerberoende borta!

Jag har precis varit och åkt lite inlines, spelat lite innebandy på väldigt låg basis för att se om axeln höll, tyvärr måste jag nog säga att den höll inte hela vägen så det blir nog ingen match på tisdag för min del, hur mycket jag än vill hoppa in i det där röda stället igen och bli så där lagom nervös som man blir vid matchstart men som sedermera alltid lugnar ner sig i takt med att första svettdroppen lämnar min panna.

Men det som roar mig mest är att efter jag har tränat innebandy så brukar jag alltid få ett sånt enormt sockersug, ett sug efter coca cola!
Så varför inte stanna till vid hemköp och inhandla lite av denna sockertäta dryck och en liten chokladbit på det!
Halvvägs genom den aluminumklädda burken så känner jag liksom, nej detta va faktiskt inte så himla gott som jag trodde och kände att jag kanske lika väl kunde slänga resten istället för att lägga resten på magen.


Jag trodde jag hade tappat all kondition sen jag senast snörade på mig löparskorna, då kändes vareviga löpsteg som sätta foten på den där tjockmattan man alltid körde "höga knän" i på mellanstadiet!
Men idag kändes det faktiskt som att benen styrdes åt rätt håll och farten liksom bara kom av farten.
Är det att jag hade 1 mils inlines åkning som uppvärmning som gjorde att jag fick upp farten!

Men den där chokladbiten jag köpte, den får nog ligga och svetta till sig och vänta tills ett bättre tillfälle, varför tvinga i sig världens godaste godis om man inte behöver!  Den är nog slut innan klockan slår midnatt och askungen förvandlas från prinsessa till huspiga.
Men vad vet jag, i morgon har vi svaret om jag åt upp den eller inte..

-m

Skepp o hoj!

Utan att överdriva så borde jag nog anmäla mig själv för misshandel denna helgen, jag tror jag har missbrukat min kropp totalt denna helgen!
Först och främst så har sömnen varit något som bara blåst bort av farten, likaså det där med att äta mat och allt annat som krävs för att man egentligen skall orka klara av en dag..
Nu är det måndag och jag känner mig som om överkörd av en ångvält på nya äventyr.
Det är inga nya äventyr för min del, står och slirar i samma gamla hjulspår, det är nog dags för en avstickare snart!

Det här med att hitta en dejt verkar inte fungera, men jag känner nog att jag är lika glad för det!
Alltingen är ju bara så fult och falskt ändå!

 
Nu är det dags att glida in på jobbet, på med den lyckliga fasaden och ett stort leende så sover jag gott när jag kommer hem!
Inatt skall jag inte missbruka min kropp igen, inatt ska det både sovas och ätas korrekt!

Det är mycket nu

Utan att  vara ironisk eller sarkastisk så är det mycket nu!
Sen är det egentligen upp till eran vilda fantasi som det är mycket av för min del.


Fredag

Då är fredagen här igen och redan nu känner jag rastlösheten krypa under skinnet på mig men jag har en stor plan som jag  tänker genomföra så fort som möjligt, efter det kanske jag får lite ro i kroppen!
Det där livet med ungkarl kan skrämma mig totalt ibland, om inte alltid, jag fattar inte hur man kan få till sådan oreda utan att ens vara hemma!
Det känns som jag mestadels bara är hemma en liten stund och sen beger mig vidare till nya marker och äventyr!


Jag har mördat alfons

Skyll inte på mig, inte min idé :P

Jag kan inte hjälpa det, han va så fruktansvärt tjatig och skulle bara hela tiden så till slut fick jag nog!

Vem?

Det blir inte nådigt för den människa som ligger bakom min sinnesstämning just nu!
Vem är det som har önskat livet ur mig i mina drömmar och kört över mig fram och tillbaka med en ångvält, lokomotiv eller något annat som är tungt!
Det är precis så som jag känner mig idag! Överkörd!

Så om du känner att det är just du som har önskat mig överkörd så stig fram i ljuset så skall jag gottgöra dig så jag slipper dessa voodoo-krafter när jag vaknar upp imorgon.

Sedan kan jag inte för något smör i småland begripa varför jag känner mig konstant hungrig och sugen på choklad.
Mycket märkligt.
Kroppen skriker som en brunstig katt efter choklad, skräptmat och coca cola.



Ruska tupp

ruska tupp
Jag tycker vi besparar oss frågorna varför just ordet ruska tupp dök upp i mitt huvud! Detta va det första jag tänkte på helt klart.
Det händer oftare och oftare att jag ger mig i lag med ritbordet, men det är långt ifrån som det va förr!

80-talet

Jag blev sådär lite sugen på fuldans alá 80-tal och vad passar inte bättre än Bruce Springsteens dösköna remix av  Dancing in the Dark..


hurra för mig

Idag trillade jag ur sängen innan tuppen och utan det minsta problem skuttade jag upp och snörade på mig skorna och begav mig ut på nya äventyr längs vägen!
lagom odramatiskt och allt var sig likt förutom att vädret va lite kyligt men morgonsolen gjorde sitt ändå!
Det som förvånar mig är ju ändå att jag kom upp tidigt på morgonen för att göra en sån syssla som att bara gå ut och gå!
Det gick kanon, men det som störde mig va att jag kände mig som en gravidkvinna på morgonen, illamående låg som ett molntäcke över mig.


Dåliga nätter

Ibland undrar jag hur denna lilla människokropp som jag varit stolt ägare till sedan 1982, visst har den vissa skavanker och en och annan liten rostfläck!  Men än skiner lacken på min gamla kropp.
Men jag börjar fundera på om tomgången fungerar riktigt som den skall, för när jag ligger och sover på nätterna vaknar jag allt som oftast minst en gång varje natt av ett ryck eller dylikt och tror det är något skumt i görningen.


Äntligen,

Idag är jag tillbaka till verkligheten, dags att börja jobba igen med pompa och ståt!
Helgen som varit har väl inte varit speciellt händelserik mer än att jag satt som den sadist som jag är när mina vänner pepprade varandra fulla med färgbollar och skrek ut sin smärta och stoltserade stolt upp sina nya blåmärken efter varje spelomgång!

Vad passar bättre efter en lång dag i skogen om inte en flottig pizza som dryper av både fett och ånger.
Det blev en liten pinsam och tilltrasslad situation där på pizzabageriet då till min stora förfäran ser att samtliga deltagare inte har tryckt i sig hela sin pizza med samma förtjusning som jag.
Så vem går inte och gör bort sig och frågar om man kan få en kartong! Egentligen va det mest för att ingen trodde jag vågade, men den där pizzan smakade som guld mot mina smaklökar när jag vaknade upp i söndags.
Dessvärre fick jag vänligt dela med mig av hälften av min pizzaskatt!

Det tar emot att säga det, men gratis är gott!

Av någon outgrundlig anledning så kände jag mig fruktansvärt bakfull i söndags, utan att ens druckit något som ens kan innehålla spår av alkohol.

Det är inte ofta man säger det men idag är jag glad för det är måndag, solen skiner och jag har precis varit ute på en långpromenad och sakta men säkert löst livets stora gåtor.

-m


Paintball,

Idag ryktas det att det är paintball på gång i skogarna! Men för min del så blir det ingen paintball och det känns lite trist när det är jag som tog initiativ till det hela, men jag vågar inte riskera att slå upp den där (ursäkta språket) jävla inflammationen i axeln igen.
Förra gången vi spelade paintball så minns jag att jag hade så himlans ont i hela kroppen dagen efter så det är ganska skönt att slippa!

Den där beach 09 börjar rinna ur i sanden så jag siktar kanske bara på en lokal badplats istället för att glassa i solen med en magnum mandel och ett par alldeles förstora glasögon på någon av halmstads alla stränder.

nuns and moses


Denna bilden är väl det närmsta krig jag kommer idag och jag måste få lov att säga att jag känner mig förtjusande vacker och kysk i nunnedräkten från maskeraden halloween 08, samtidigt som jag låter en del ord som jag råkade säga i den där dräkten kan anses som aningens opassande för en kvinna som avgett kyskhetslöften! Ju färre som vet om vad jag sa desto bättre.

ordets betydelse.

Det är märkligt hur vissa ord kan förändras och ha olika betydelse efter tidens gång!
Det ordet jag tänker på just nu är ordet  Biff.
I Magnus Ugglas låt som framhäver han en kvinna som en biff, och enligt hans utsago så är biff någon brud utöver det vanliga och väldans vacker likt en fotomodell.

Det kanske bara är jag som får kvälmningar och pollenallergi när jag ser en kvinna och kallar henne för en biff?
En biff är och förblir något man kan äta men om man ska sätta biff i sammanhang med en kvinna så är det knappast fotomodell som är det första som sveper in i hjärnbalken på mig.
En kvinnlig biff för mig är någon som haft lite oflyt med kalorier och är ganska bastant likt en liten kubik, lika lång som bred med andra ord.





Nu händer det grejjer.

Det är första gången på evigheter som jag sitter och skissar vid datorn, jag har tappat en jävla massa men hoppas att nån gång i framtiden så kommer jag tycka det är lika kul att teckna som när jag va 18.



Dauligt!

Det har uppdaterats väldigt dåligt idag tack vare att jag valde att skriva ett mail på närmare 10.000 tecken och 1900 ord till min kära kamrat och vapendragare josefine.
En hel del blev det.

Fel på synen?

Jag skäms lite över min syn, även om att jag hade full pott på syntestet jag gjorde för någon månad sen så kan man ju börja undra på varför jag inte längre kan se skillnad på en häst eller en älg.
Månne det vara dem där små vita pillerna man tuggar i sig för att ta död på inflammationen i axeln.

Det hela började med att jag kom körandes hem och när jag precis viker av in mot huset så ser jag något stort neråt åkern och tänker direkt!
- " Jisses, det är ju som att vara älgsafari"

Men sen ju mer jag tittar desto mer blir jag osäker på vad det är jag egentligen ser! Är det älgar eller är det hästar?
Det skall tilläggas att skymningen sakta men säkert började ta fart och älghästen stod en bra bit bort vid skogsbrynet.

Det som jag är mest rädd för att vi har fått ner ett gäng kamelont älgar ner till småland, direktimporterade från norrland.
Det som skrämmer mig är ju det att jag inte kan se skillnad på 2 djur, snart blandar jag vill ihop gäss och kalkoner, eller möss och råttor.

Idag gjorde jag lite närmre efterforskningar vid brottsplatsen och kom ganska enkelt fram till att det var 2 härliga och stora älgar jag såg igår! Av vilket kön det var förtäljer inte forskningen dock.
Mitt höga IQ och min slutledningsförmåga kom fram till att det måste varit älgar med tanke på att det inte fanns något staket eller någon form av inhägnad runt åkern,
Så vitt jag vet så finns det inga vildhästar i min del av världen, men fastän det är svårt att tro så har även jag haft fel förrut.

-m



Det ultimata

Det ultimata vore att dejta någon som hade en bokhylla över så jag har någonstans att stuva undan alla dvdfilmer! Så om du har en bokhylla, är hyffsat snygg och trevlig så vore det kanon! Det är vad jag är ute efter idag! En bokhylla och en hyffsat snygg.
Tror du att du duger så bör du kolla dig i spegeln en extra gång för att slå fast att du verkligen duger!
Drömmare, drönare och blinda gör sig icke besvär.


Den blöta tvätten

Kampen om den blöta tvätten fortsätter, jag känner det är en kamp mot både tid och rum! Det blåser på friskt ute idag, det kan vara det som räddar mig från gårdagens STORA katastrof! Hujedaligen!
Va precis ute och kände på tvätten och den är lika laddad som jag inför det som komma skall, men det är en liten liten bit kvar.
Det är ju alltid i slutet det blir som mest spännande, kommer det gå eller blir det ännu en förlust i slutskedet likt det som hände igår?

Typiskt!

Det är lite typiskt micke andersson att skjuta upp saker och ting så att det till slut är meningslöst att göra dem för kampen mot tiden har runnit ut i sanden!
Jag har haft hela denna dagen på mig att hämta in min tvätt från tvättlinan, hela gårdagen med om jag skall vara ärlig men nu när jag väl funnit krafter att göra det så märker  jag med skräckblandad förtjusning att det regnar ute! Regn =  vatten och vatten = blött.
Så där har min stackars tvätt hängt och torkat, torkat och torkat i några dagar i strålande solsken och bara väntat att få komma in i skuggan, men som den tvätt-torterare jag har blivit med åren så hänger den där och blir blöt igen och i värsta fall så måste jag slänga in tvätten i tvättmaskinen igen och på så sätt har jag per automatik blivit en marodör mot naturen.

Oh no, stackars tvätt..kommer den torka, kommer den finnas kvar där imorgon eller har den rymt..

....to be continued.....

.m

Pinsamt

Vid närmare eftertanke så har jag pinsamt mycket filmer, när ska man hinna se alla?

hujedaligen,

Söndag, söndag och söndagar, det är jämt dessa dagar då man tittar i backspegeln och ser över hur veckan har slagit bakut.
Positivt är iaf att armen känns mycket bättre och snart så är det jag som är kungen på stranden när vi spelar beach volley!.
Det har varit sjukt ovant att vara ledig en lördagkväll, men än så länge har jag inte rivit ner några tapeter i ren desperation och rastlöshet!

Har stora planer på lägga ner denna bloggen för jag har kommit på att frågan är inte vem som vill dejta micke andersson utan frågan är vem vill micke andersson dejta?.

Jag har några telefonsamtal och en näve sms att skicka så att jag kan knyta ihop denna veckan och lägga den bakom mig!

rastlös

Den där rastlösheten som smyger runt innanför huden på mig är bitterljuv, det går inte sitta still och jag har sån abstinens för att gå och jobba men får bita ihop mina små käkben som en tjurig hundvalp.
Smärtar till och från i axeln, men skulle jag börja jobba så skulle jag säkerligen sitta här och beklaga mig om en vecka igen att nu jävlar kan jag inte sova igen, så som den oskyldiga lilla pojk jag är så lyder jag doktorn blint i denna frågan.
Ta det lugnt micke! Det är inte enkelt och nu när man vet det är fredagkväll så börjar det sjuda lite lätt i botten av min kropp som säger åt mig att något är fel, du borde ta dig samman och fixa frisyren, uniformen och åka och jobba.

Det är ren och skär tortyr att känna sig inlåst i sitt eget liv, vara pigg i huvudet men inte i kroppen! Är det så det kommer kännas när man blir 83 och bryter lårbenshalsen för 3:e gången för att man envist skall byta den där glödlampan som gick.
Är det så man kommer känna när ledvärken sätter in och man skriker efter droger för att ens kunna resa sig!
Först och främst hoppas jag att värken i axeln inte berövar mig min ungdom så att man blir gammal och bitter långt innan man fyllt 30. hemska tanke.


Jag har ställt frågan lite sporadiskt runt omkring i några kompisgäng att dem ska hjälpa mig hitta en dejt, och jag trodde nog att det skulle gå litet bättre med min charmiga promotion igår. Men ack än en gång så felade även en felfri människa som jag.
Jag är otroligt rädd att jag måste sänka mina krav en aning, då jag siktat att på 2:42 som Stefan holm, men jag får nog erkänna att jag lagt ribban lite väl högt och nu när Prinsessan Madeleine inte verkar vara disponibel längre så blir det nog så att jag lägger ribban en bra bit under.
Men alla ni kvinnor på andrahandssorteringen, ni får vänta ett bra tag till för det kommer dröja till den dagen då jag blir så desperat att jag tar vad som helst. sanna mina ord.
Även dom kvinnorna som tror sig vara så mycket mognare och häftigare än vad dem är och tycker det är tufft att gå och dansa discodans med käkbenet frenetiskt tuggande på ett stimorol från gårdagen går också fetbort!


Hur svårt kan det vara att hitta en rekorderlig, hederlig och ljuvlig kvinna?
Det är ju inget svårt att hitta idiotiska discobrudar eller andrahandskontrakt och leftovers.




RSS 2.0