dagens Trosfuktare #4

Återigen trillar vi tillbaka till slutet av 80-talet för att hitta denna underbara, sötsliskiga som man på den tiden kunde kalla för powerballad!
Blir det ingen kemisk reaktion av denna så vet jag inte när det blir.



Standard

Det tog egentligen inte många dagar att kliva in i vardagslunken med allt vad träning och jobb heter!
Det är ganska ofta man får en vomerande känsla av att man tagit slut på kroppen litet för mkt ytterligare en gång, men av någon oförklarlig anledning så lyckas man alltid stå där i startgropen och vara redo för nästa uppgift.
Veckan avfärdades med stormsteg och egentligen så har man inte haft så mycket kvalitetstid som man önskar med sig själv.
Är helt ledig för en gångs skull denna helgen!
Det kan tyckas låta helt underbart men ändå är man fullbokad med hela 3 träningsmatcher med innebandyn plus man skall vara klädd som man va på 80-talet på lördagkvällen.

Hur många kilon jag har tappat och hur mycket jag kommer på att jag hatar 80-talet får vi helt enkelt  se på söndagkväll, jag har inte en susning, men jag har en viss rädsla av att det kommer sluta med en haltandes micker, en som är så slutkörd att blodsmaken blandas med kebabsåsen på söndagspizzan..


oh lord, det är grejer det.

-m


hösten kommer snart,

Lika snabbt som en väderomställning i april, lika snabbt kommer hösten som  en projektil!
Jag vill inte påstå att hösten har kommit, jag vill inte påstå att det är grått och trist, men alla som har hängt med några år vet att den kommer lika säkert som att det kommer en dålig hypad hollywoodaction på bioduken med jämna mellanrum.

Alltid när hösten kommer (och då menar jag alltid) så kommer även denna sjuhelvetes förkylning från underjorden och sveper in och lämnar egentligen aldrig mig förrän solen tittar fram någon gång i mars och säger hej!
Kontentan eller summan av kardemumman som man så fint kan säga är att jag är så sjukt trött på höst/vinter för det är en lång lång transportsträcka med rinnande näsa och målet är egentligen bara att man blir ett år äldre och man blir ju inte direkt fagrare med åren.

jag säger bara halleluja och nu ska jag klämma ut det sista av den här sommaren, så den är värd att minnas..

-m


Dagens öronorgasm

Detta är kanske inte en trosfuktare i den mening som jag anser sig vara det, men ändå är det en låt som ger mig ett väldans välbehag inom mig och det är ren och skär öronorgasm och sanslöst stämningsfullt.

Hade jag kunnat sjunga så hade jag valt att ha en sån här röst, ljuvligt och beundransvärt på en och samma gång.
Sen att det är en cover på en av Elton Johns mest vackra sånger är ju inget minus när man gör det på det här sättet!
Det känns nästan som det är en sån där låt som nästan är förbjuden att göra cover på, för det är inte lätt..
Jag minns den gången jag skulle göra en cover på stand by me och det lät sjuhelvetes jättehemskt.


2 underbara och udda versioner av förra trosfuktaren


Dagens Trosfuktare #3

Detta är en sån där låt man kan behöva klockan 3 på natten, en sån där kväll när allt har gått fel och man kommer på sig själv att stirra på den där punkten i väggen som egentligen inte finns.
Detta är en såndär låt som gör att man blir pinsamt nostalgisk ibland!

Detta är en sån där mastodont-låt i miniatyrformat som i mina ögon gärna hade fått pågå i någon minut.

Det gör inte saken sämre att det är springsteens pianist och trummis är med på studioinspelningen.



Dagens Trosfuktare #2

När jag hör denna låten så flyr tankar från tid och rum och landar i en svunnen tid, en tid då när man tänker tillbaka på livet alltid kändes litet lättare, fastän det kanske inte var lättare då!
När låten strömmar genom min trummhinna så tänker jag på popcorn i en papperstrut, flaskläsk som man skakade och sprutade likt champagne ute på skolgården!
Jag pratar givetvis om skoldisco som de äldsta eleverna på skolan alltid fixade ihop.
Jag minns tillbaka och kom ihåg att tryckare va ett ganska häftigt sätt att vara nära en av sina fjorton flickvänner som man hade frågat chans på, annars kastade man väl mest kottar på dem och drog dem i håret! Ja, man trodde väl det va okej att göra så på den tiden.
Det var en tid då när man dansade denna intima dans nu kallad tryckare utan att ens ha en tanke om hurvidare kroppsvätskor skulle bytas eller om man va tvungen att supa ner kvinnan i fråga med ytterligare en grogg!
Vi snackar att man höll hårt i sina egna pengar och bjöd väldigt sällan sin bordsdam på en soda för 2 kr.'
Det mest intima som kunde ske på det oskyldiga dansgolvet med en söt liten discokula var att man stoppade ner handen i bakfickan på jeansen på dem stackars tjejerna, utan att egentligen ens veta varför, man hade bara blivit inspirerad av någon äldre människa man sett göra så!

Alla dessa danstävlingar som pågick och lyckan kunde bli total om man helt plötsligt stod där på dansgolvet med tjejen man hade bett polaren att fråga chans på tidigare på eftermiddagen och det hela slutade med att man fick varsin påse godis!  LYCKA!
Socker måste varit min drog i ungdomen!

Denna låten får mig att känna ett visst behag i magen och ett stort leende är sällan långt ifrån mina läppar, att en sån här låt kunde sätta så djupa spår utan att man egentligen inte hade en dyft om vad kärlek innebar!
Nu blundar vi och lyssnar på slutet av låten och känner doften av den lilla matsalen på den lilla lilla skolan i den där byn där alla kände alla! gemytligt, mysigt och världen kändes så mycket större och ibland levde man lyckligt ovetandes om vad framtiden hade i sitt sköte och vad som väntade bakom nästa krön.

-m






Dagens Trosfuktare #1

Bara för att blåsa liv i den här gamla bloggen och på ett eller annat sätt skriva av mig så tänkte jag visa en annorlunda sida av mannen bakom knapparna!
I Tid och otid och helst en gång om dagen så kommer jag slänga upp  dagens trosfuktare, dvs en romantisk ballad som får kvinnohjärtan att smälta!
En vacker dag så kanske jag rent av slänger upp ett klipp när jag själv sjunger en trosfuktare!


Jag måste säga att säkert alla människor som har lämnat ett hjärta bakom sig, brustet eller helt har tänkt dem här orden.

When he holds you close, when he pulls you near When he says the words you've been needing to hear I'll wish I was him 'cause those words are mine To say to you till the end of time




hmm.

Nu är semestern slut och jag har nästan hunnit med allt som jag har planerat fastän det fortfarande finns en hel del som jag har lagt på is!
Det här med att blogga är kanske inte min grej, men jag gör så gott jag kan!

På ett sätt är det skönt att semestern är slut då man kommer in i vardagslunken igen och inte gör av med sjuhelvetes massa pengar och får lite mer ordning på sitt liv med allt vad mat och sömn å andra saker som tar energi.
Jag har hört från en del håll att det finns lite fetma i mig efter sommarn så nu är det hårdträning som gäller, jag tänker inte se mig själv förlora mot mitt BMI! NO way :)

Vi får se, egentligen bryr jag inte mig så mkt.

RSS 2.0